15.1.2013

Vauvan tossutNovita Wool -langalla neulotut vauvan tossut. Puikot nro. 3. 
ohje:


20 kommenttia:

 1. Minä tiiän yhen ketä tahtoo tällaset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tiedän! :) Jos tulokas on tyttö niin kirjailen vielä kukat näihin. :)

   Poista
 2. Ihanat, suloiset ja värikin nam. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että, nääkin on aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii. Nämä tein minun tulevalle kummipojalle!:)

   Poista
 4. Hei! Yritän tehdä parhaillaan samoja tossuja kummipojalle, mutta en ymmärrä ohjeen loppuosa. Voisitkohan auttaa minua? Pääsen oikein hyvin siihen vaiheeseen, kun sivuilla on puikoilla kuusi silmukkaa, jotka pitäisi yhdistää samalle puikolle, mutta sen jälkeen en tiedä mitä pitäisi tehdä.. Kiitos, jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Autan mielellään, jos vain pystyn. :) Pistätkö ihan siitä ohjeesta kohdan missä olet menossa, niin tarkistan siitä miten jatkuu homma. :)

   Poista
 5. Tein tossut novitan kevät 2008 ohjeella ja nuo ainakin näyttäisi olevan aivan samat tossut. Siinä ohjeessa on seuraava kohta, jota en ymmärrä: Neulo pohjaa kaventaen kunnes kummallakin sivulla on jäljellä 6 odottavaa s:aa. Siirrä odottavat s:t samalle puikolle. Neulo ja päätä päällisen ja kantapään s:t yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas! Itseasiassa nämä eivät ole samat tossut. :) Varresta huomaat, että kuosi on toiseen suuntaan. Melkein pitäisi itse tehdä tuolla ohjeella niin osaisin neuvoa. Onko sinulla miten kiire näillä? Voisin tällä viikolla tehdä itse nämä!

   Poista
 6. Totta turiset, hieman on eri näköiset. Ei kiirusta, joululahjaksi olen tekemässä! Oletpa ihanan avulias :) tulen tänne sitten kuikuilemaan joku päivä, että joko olet pulman ratkaissut :)

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ajattelin laittaa väliaikatietoja, että menee alkuviikkoon tossujen teko. Tuli yllättävä mattotilaus Texasista, niin sitä olen tämän viikon virkannut. :)

   Poista
 7. Eipä haittaa laisinkaan :) ehtii hyvin vielä jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! No niin, ongelma ratkaistu! :)
   Olet siis siinä kohdassa, että olet siirtänyt 6 molemmille puolille jäänyttä silmukkaa samalle puikolle (yht. 12 s.). Tämän jälkeen sinulla pitäisi olla vastakkaisilla puikoilla molemmilla 12 silmukkaa (yht. 24 s.). Nämä pitää nyt päätellä yhteen ja tekisin sen tällä tekniikalla:
   http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=49&sort=2&thumbnails=on
   Tulee hyvännäköinen reuna. Kysy jos vielä jotain epäselvää. :)

   Poista
 8. Moi, ilmeisesti olen sitten ennen tuota kohtaa mokannut, koska tuossa vaiheessa minulla oli silmukoita neljällä puikolla eli nämä sivujen kuusi+kuusi silmukkaa eivät olleet vierekkäisillä puikoilla. Sitä edeltävän kavennuksen olen varmastikin käsittänyt väärin.. Osaatko tuon pohjan kavennuksen vääntää rautalangasta, kun ohje ei mene jakeluun? :D kiitos hurjasti avusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montako silmukkaa sinulla on siinä tällä hetkellä yhteensä?:)

   Poista
 9. Ahhhahahahha! Johan selkisi! Jätin sen ekalla kerralla siihen tilanteeseen, että mulla oli ne pohjan 12 silmukkaa, molemmilla sivuilla kuusi ja sitten vielä yhdellä puikolla 24. Päättelin sen siinä kohdassa ja sitten ihmetteli, että mistäs se kantapää oikein on?!? En vaan tajunnu, että pitää tietenkin kaventaa siihen asti, että myös ne 24 silmukkaa sieltä alhaalta kaventuu ja sitten tosiaan jää sivuille 6+6 ja pohjan 12 silmukkaa. Nyt on ensimmäinen tossu valmis ja hyvältä näyttää.

  Kiitos vaivannäöstä ja erittäin hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle!

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä!! :) Hyvää joulua ja uutta vuotta myös sinulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...